Nieuws item

Wat wil ik worden?

Vroeger droomde je van een carrière als profvoetballer, schooljuf, brandweerman of prinses. Grote kans dat je dit niet bent geworden of wilt worden. Maar wat dan wel? Misschien zit je wel met je handen in het haar, omdat je geen flauw benul hebt. Heel logisch, maar geen zorgen! Samen kijken we naar de mogelijkheden en jouw wensen!

Welke stappen kan ik ondernemen?

Misschien wil je niet gelijk de hulp van ons of iemand anders inschakelen. Groot gelijk dat je eerst zelf een beetje wilt uitvogelen wat je nou precies wilt. Er zijn verschillende mogelijkheden om hiermee om te gaan. Ook als jij nog niet weet waar je precies moet beginnen, kunnen we er wel samen naar kijken. 

Beroepskeuze

Misschien sta je wel voor de belangrijkste keuze in je leven voor je gevoel. Een baan vinden die bij je past. Je wilt geen foute keuze maken, maar weet ook niet welke keuze de goede is. Hieronder geven wij enkele tips bij het maken van een goede keuze:

  • Praat erover met anderen

Door het over mogelijke baanmogelijkheden te hebben kom je wellicht iets leuks tegen. Je bent in ieder geval op een actieve manier bezig om een geschikte baan te vinden.

  • Zet je interesses op een rijtje

Misschien heb je bij veel banen al gelijk zoiets van ‘Nee, dit is het niet’. Maar wat dan wel? Zet je interesses en voorkeuren eens op een rijtje. Zo creëer je voor jezelf overzicht en kom je misschien tot de ontdekking wat het dan wel is.

  • Keuzes maken

Uiteindelijk ben jij degene die de keuze moet maken. Durf dan ook die stap te ondernemen en ervoor te gaan. Bij die ene leuke baan vinden hoort nou eenmaal ook het feit dat je afwegingen moet nemen. Keuzes maken is lastig, maar ga gewoon op je gevoel af.

Er bestaan daarnaast ook nog verschillende online tools om een gratis beroepskeuzetest te doen. Door een aantal vragen in te vullen wordt er zo een match gemaakt met jouw interesses en beroepsmogelijkheden.

Wat kan Werktijd voor mij betekenen?

Samen met jou kunnen we kijken naar de opties binnen ons bedrijf. Wij zijn in verschillende sectoren actief. Neem eens een kijkje en loop door de diverse mogelijkheden. Een persoonlijk gesprek is ook altijd mogelijk. Wij proberen er zo achter te komen of wij een passende baan voor je in petto hebben. Passend bij jouw wensen en behoefte.

Trainingen

Je hebt nu het één en ander voor jezelf op een rijtje gezet. Je bent er alleen nog niet helemaal uit. Binnen Werktijd bieden wij diverse trainingen aan. Wil jij je bijvoorbeeld eigen maken in de horecawereld, maar kun je nog niet met borden lopen? Volg dan eens onze horecatraining! Misschien wil jij juist wel totaal iets anders, ook bieden wij een salestraining aan om je overtuigingskracht aan de telefoon te verbeteren.

Wellicht ben jij meer technisch en bouwkundig aangelegd en heb je nog geen VCA-certificaat? Ook deze kun je via ons behalen!

Kortom: ook zonder enige ervaring kun je door middel van verschillende trainingen bij ons aan de slag! 

Dus, ben jij al wat wijzer geworden? Weet je wat je later wil worden? Schroom niet om contact met ons op te nemen voor een kop koffie en een goed verdiepend gesprek. Want jouw toekomst ligt niet alleen in jouw handen, je staat er niet alleen voor, samen kijken we naar de mogelijkheden!

Direct contact via WhatsApp