Nieuws item

Werken en leren: BBL opleidingen

Tegenwoordig wordt de combinatie leren en werken steeds populairder en belangrijker. Maar wat houdt het nou eigenlijk in en wat zijn de mogelijkheden hierin? In dit artikel vertellen we je alles over het werken leren traject!

Wat is het?

De afkorting BBL opleiding zegt je wellicht helemaal niets. De afkorting staat voor: Beroeps Begeleidende Leerweg. Dit is vaak vanaf je zestiende mogelijk. Daarnaast is BBL een betaalde opleiding en voornamelijk gericht op het praktische aspect, je hebt namelijk slechts één dag theorie op school per week. Vaak heb je al wel wat basiskennis nodig en dus is vaak een havo/vwo of vmbo-diploma vereist. Ook dit is afhankelijk van het bedrijf, soms kun je namelijk zonder basiservaring aan de slag in het leertraject!

Je hebt BBL opleidingen mbo, maar ook vele andere mogelijkheden in loopbaanontwikkeling.

Waarom?

Je vraagt je misschien af wat een BBL vacature onderscheidt van een gewone vacature. Een hoop! Voor veel vacatures heb je vaak al een opleiding of ervaring nodig. Als jij echter nog niet weet welke kant je op wilt, maar wel lekker praktisch aan de slag wilt gaan, dan is een BBL functie echt iets voor jou! Je kunt lekker werkend leren! Daarnaast zijn er ook een aantal voordelen aan werk en leren, namelijk:

 • Vaardigheden opdoen
  En deze in de praktijk brengen.
 • Begeleiding bij je werkzaamheden
  Je staat er nog niet gelijk alleen voor.
 • Je vergroot je netwerk
  Je komt in een werkomgeving terecht waar je contacten opdoet. Wie weet voor een nieuwe functie in de toekomst!
 • Relatief goed salaris
  Je ontvangt een salaris op basis van je gewerkte uren, wel zo eerlijk!
 • Werkervaring opdoen
  Waar kun je tegenwoordig werkervaring opdoen als je nergens wordt aangenomen? Juist ja, op een BBL werkplek!

Keurmerk

Hoe weet jij zeker dat een BBL opleiding goed is en dat je er echt wel wat zult leren? Werktijd Uitzendburo beschikt over het keurmerk Leerwerkintermediair (klikbaar naar artikel daarover, of nieuwsbericht). Alle vacatures die wij aanbieden zijn dus met zorg samengestelde opleidingstrajecten. Daarvoor onderhouden wij onze contacten met verschillende bedrijven. Mocht je hier meer over willen weten of samen op zoek willen gaan naar passende BBL vacatures, neem dan eens contact met ons op! Wij gaan hierover graag met je in gesprek!

Mogelijkheden

Bij Werktijd bieden wij verschillende opties in BBL opleiding vacatures aan! Wij hebben voornamelijk mogelijkheden in de bouw en techniek (metaal), maar schroom niet om meerdere opties door te nemen! Je kunt hierbij zelf kiezen welke opleiding je wilt volgen, denk bijvoorbeeld aan Timmerman, Schilder, Constructiebankwerker, Carrosseriebouwer of Metaal- & Werktuigbouwkunde. Je stelt het zelf samen!

Dit zijn de openstaande BBL vacatures op dit moment:

Salaris

Zoals we hier boven al noemden, verdien je een relatief goed salaris in een BBL functie. Je bent namelijk al bijna fulltime aan het werk en wordt als volwaardig collega beschouwd. Je ontvangt een salaris voor de gewerkte uren. Het is dus niet zoals bij een stage, waarbij je slechts betaald wordt met een vast bedrag per maand.

Normaal ontvang je voor 32 uur per week salaris, de overige 8 uren besteed je op school. Zo bestaat jouw werkweek uit vier dagen werken en dus praktisch bezig zijn en de laatste dag besteed jij aan het theoretische aspect op school.

Direct contact via WhatsApp