Nieuws item

Nieuwsbrief Jan 2023

Inmiddels is het al weer 2023, een nieuw jaar met nieuwe kansen en mogelijkheden. Een nieuw jaar betekent vaak ook dat het één en ander wijzigt. Daarnaast willen we jullie graag laten weten wat wij jullie nog meer kunnen bieden. Wij hebben de belangrijkste zaken en wijzigingen in een nieuwsbrief voor jullie gebundeld.

 

  Pensioen

Met ingang van 2023 neemt iedereen die werkzaam is bij Werktijd Uitzendburo en 21 jaar of ouder is deel aan de STiPP Plus-regeling. Dit geldt ook voor de nieuwe uitzendkracht vanaf dag 1 dat hij/zij werkzaam is bij Werktijd Uitzendburo. Binnenkort ontvangen de uitzendkrachten die nieuw aangemeld worden bij Plus-pensioen een brief met informatie over wat dit voor jou betekent.

  Fasetelling

Per 2022 is de fasetelling in de NBBU-cao gewijzigd. Ook de uitzendkrachten die in 2022 nog in de overgangsfase zaten vallen per 2023 in de nieuwe fasetelling. Dit betekent dat je eerder, namelijk na 52 gewerkte weken (vakantieweken tellen ook mee), in aanmerking komt voor een contract voor bepaalde tijd.


  Inlenersbeloning

De inlenersbeloning wordt stapsgewijs uitgebreid. Dat betekent dat per 2023 de vaste eindejaarsuitkering onderdeel van de inlenersbeloning wordt. Per 1 juli 2023 heeft de uitzendkracht ook recht op alle toeslagen die bij de inlener van toepassing zijn en heeft de uitzendkracht recht op alle kostenvergoedingen.

  Budgetcoaching

Heb jij dat ook wel eens, dat je geld op is, terwijl je nog een stukje maand over hebt? Heel vervelend natuurlijk! Heb je financiële uitdagingen en wil je betalingsachterstanden voorkomen? Ook daarbij kunnen wij jou hulp bieden in de vorm van budgetcoaching! Hierbij werken wij samen met Doorzaam, een organisatie gericht op duurzame inzetbaarheid van uitzendkrachten. Aanmelden kan via jouw contactpersoon bij Werktijd. Liever anoniem? Dat kan ook. Stuur dan een e-mail naar info@doorzaam.nl

  Hulp bij een loonbeslag

Een loonbeslag levert soms vragen op, ook hierbij kunnen wij jou hulp aanbieden. Doorzaam heeft een gratis telefoonnummer die je kunt bellen wanneer je vragen hebt over een loonbeslag die je hebt gekregen. Het is volledig anoniem en je kunt daar alle vragen stellen die betrekking hebben op je loonbeslag. Mocht je hier gebruik van willen maken, dan kun je ze bereiken op 085-2737 452.

  Minder stress, meer energie

Zonder stress het leven door willen we natuurlijk allemaal. Maar iedereen ervaart wel eens stress. Om goed te kunnen presteren hebben we een bepaalde mate van stress nodig. Dat noemen we dan positieve stress. Je spreekt van negatieve stress wanneer je het als nare gebeurtenis ervaart. Deze stress blijft langer hangen en verdwijnt niet zomaar. Wist je dat bij een derde van het verzuim stress de oorzaak is? Geen nood! Er is hulp. Binnen zes weken kun je namelijk je stress niveau verlagen. Dat klinkt te mooi om waar te zijn. In zo’n korte periode je stress level verlagen? Jazeker. Wij bieden hiervoor een 6-weekse training aan: Minder stress meer energie aan. Tijdens deze training krijg jij een persoonlijke coach van Lesstress. Wekelijks is er een videogesprek over de voortgang van de training, worden de resultaten besproken en vragen beantwoord. Er wordt gebruik gemaakt van een app voor het doen van de dagelijkse stressmeting. Dagelijkse opdrachten zorgen voor een actieve deelname aan het programma.

  (Om)scholing, leren en ontwikkelen

Werktijd en Doorzaam stimuleren uitzendkrachten om te blijven leren en ontwikkelen. Zeker in de huidige sterk veranderende arbeidsmarkt vinden wij dit belangrijk. Dit is een van de redenen dat wij het Persoonlijk Kansberoepbudget en scholingsvouchers beschikbaar stellen aan werkende uitzendkrachten. 

Persoonlijk Kansberoepbudget
Wil jij je om laten scholen naar een kansrijk beroep? Er is budget! Het Persoonlijk Kansberoepbudget is een tegemoetkoming van maximaal €1500 exclusief BTW in de opleidingskosten die gemaakt worden om jou om- of bij te scholen voor een kansrijk beroep. Wij hanteren hiervoor de lijst van kansrijke beroepen van het UWV.

Scholingsvoucher
Ook bieden wij meerdere keren per jaar scholingsvouchers aan waarmee jij één of meerdere opleidingen, cursussen of trainingen kunt kiezen. De scholingsvoucher is een vergoeding tot een maximum van €500 excl. btw. Je mag helemaal zelf kiezen, je bepaalt dus zelf waar je deze voucher voor wil gebruiken, er moet alleen wel een relatie zijn met je huidige of toekomstige werk.

Tot zover alle belangrijke zaken en wijzingen op een rijtje. Heb je toch nog vragen, schroom dan niet om je contactpersoon bij Werktijd te bellen. We staan graag voor je klaar om je vragen te beantwoorden.
Laten we er samen weer een buitengewoon jaar van maken!

Direct contact via WhatsApp