Nieuws item

Werktijd is trotse partner van ’t Stationnetje

Sinds 2019 is Werktijd trotse partner van ’t Stationnetje. Begonnen in Hurdegaryp in het oude stationsgebouw, nu ook te vinden in ’t Koartling in Buitenpost, Surhuisterveen, De Westereen, Burgum of ‘on tour’ in de dorpen. ’t Stationnetje een plek voor jongeren tussen de 14 en 30 jaar. Je kunt bij ’t Stationnetje terecht als je graag aan een doel wilt werken, in de breedste zin van het woord. Wil je weer naar school, maar kun je niet kiezen welke opleiding? Wil je weer aan het werk, maar heb je moeite met solliciteren? Of wil je misschien een eigen bedrijf starten, maar weet je niet hoe je dit aan moet pakken? Ga zo maar door, je kunt met elk doel terecht bij ’t Stationnetje.

Jongeren die mee willen doen bij ’t Stationnetje gaan een traject in van ongeveer 12 weken. We vragen van jongeren om ongeveer zes uren in de week aanwezig te zijn. Dit is niet voor elke jongere even haalbaar en daarom houden wij rekening met de mogelijkheden, schema’s en wensen van onze jongeren. Bij de intake wordt afgestemd wat voor de jongeren haalbaar is. De ene jongere zal 10 weken mee doen en is 10 uren in de week aanwezig terwijl een andere jongere 3 uren in de week aanwezig is en een traject van 24 weken volgt. 

In het traject ga je aan de slag met je eigen doelen in de breedste zin van het woord. Wil je weer naar school, maar kun je niet kiezen welke opleiding? Wil je weer aan het werk, maar heb je moeite met solliciteren? Of wil je misschien een eigen bedrijf starten, maar weet je niet hoe je dit aan moet pakken? Bij ’t Stationnetje kun je met elk doel terecht. Eigen ideeën worden vaak niet serieus genomen en daar willen we bij ’t Stationnetje verandering in brengen.

Onze jongeren organiseren ook leuke workshops waar je vrijwillig aan mee kan doen.

De samenwerking met ’t Stationnetje bestaat uit het meedenken over projecten omtrent Onbeperkt Meedoen, werk en scholing. Jongeren die werk zoeken of meer willen weten of een bepaald beroep worden doorverwezen naar ons. Andersom stuurt Werktijd ook jongeren door naar ’t Stationnetje.

Woon je in de gemeente Achtkarspelen of Tytsjerksteradiel? Kom dan gerust langs bij ‘t Stationnetje, de thee en koffie staan klaar! Of kijk op https://www.stationnetje.com/

 

Kijk voor onze vacatures op: https://werktijdbv.nl/vacatures 

Direct contact via WhatsApp