Nieuws item

Uitreiking Elektrische Duofiets

Vandaag was het dan zover; de uitreiking van de elektrische duofiets aan HI-Totaalzorg in Wolvega door onze collega Peter van de vestiging in Wolvega!

Zaterdag 3 juli 2021 ging de lang gekoesterde droom van Peter (54) uit Wolvega ging in vervulling! Het meedoen aan een hele triatlon; 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42 km lopen.

Om deze sportieve prestatie destijds kracht bij te zetten wilde hij ook anderen helpen om in beweging te komen.

Een goede vriendin van hem werkt op de woongroep De Koningshoeve, ook in Wolvega. Deze woongroep is onderdeel van HI Totaal Zorg. Er wonen 9 mensen en daarnaast komt er dagelijks een groep uit Appelscha voor de dagbesteding. Zij zouden het ontzettend tof vinden om een elektrische duofiets te hebben zodat het voor iedereen mogelijk is om eens heerlijk te genieten van een fietstochtje. Helaas zijn de fietsen niet goedkoop maar Peter wilde ze hier dus graag bij helpen!

Voor Peter zelf is het namelijk ook heel bijzonder dat hij na een zware nekoperatie zover terug is gekomen tot waar hij nu staat. Ook wilde hij zijn kinderen graag meegeven dat als alles er uitzichtloos uitziet je niet bij de pakken neer moet gaan zitten. Haal er zoveel mogelijk uit wat erin zit!

Hoe leuk zou het nou zijn om met een elektrische duofiets deze mooie groep mensen ook in beweging te krijgen? D.m.v. een doneeractie te koppelen aan zijn triatlon probeerde hij het geld bij elkaar te krijgen. En dat is gelukt!

Omdat Peter de vestiging van Werktijd Uitzendburo runt kent hij de omgeving als geen ander. Door al zijn contacten aan te spreken heeft dat geleid tot maar liefst 95 donaties en een fantastische korting van Nijland, de leverancier van de fiets!

Nu is het dan eindelijk zover; de elektrische duofiets kan worden uitgereikt! Hij gaat de duofiets woensdag 25 mei dan eindelijk overhandigen aan Mirjam Smale van de woongroep, die zelf ook bijgedragen hebben tot het succes.

Hoe de triatlon vorig jaar is verlopen? Helaas moest Peter de wedstrijd vroegtijdig staken i.v.m. materiaalpech…. Ontzettend zuur natuurlijk maar dat mag de pret van het uitreiken van deze prachtige fiets niet drukken. “Ik hoop dat ze hier ontzettend van gaan genieten!” Aldus Peter!

\

Direct contact via WhatsApp